Verhuizen naar Ibiza

Een tweede huis op Ibiza?  Of ga je verhuizen naar Ibiza?

Op naar Ibiza

Een 2e huisje op Ibiza? Of ga je wellicht verhuizen naar Ibiza? Daar komt nog wel wat bij kijken. Wij helpen je graag met het transport van de huisraad van en naar Ibiza (natuurlijk kan de auto ook mee).
Hieronder vind je informatie die je wellicht te pas kan komen met de voorbereiding van je verhuizing naar Ibiza.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? 

verhuizen naar ibiza - baai

Waar op het eiland wil ik zijn?

Hoe klein Ibiza ook is, het heeft voor iedereen wat wils.

*Dicht bij de ‘grote’stad, met alle reuring en drukte die daar bij hoort. Met als highlight ‘Dalt Vila’,de schitterende oude stad aan de haven met het mooie uitzicht op zee.

*Of misschien liever aan de westkust, met alle mooie strandjes, zoals bijvoorbeeld Cala Vadella, Cala Comte of Cala Basa met de ongelooflijk mooie zonsondergang.

*Of toch meer richting het noorden, waar het een stuk rustiger is en de binnenlanden zoveel ruimte en rust geven.

I Love Ibiza - Verhuizen naar Ibiza

Verhuizen naar Ibiza met de familie

Onderwijs. Ga je met een gezin met kinderen, dan zijn goede scholingsmogelijkheden belangrijk. Gelukkig vindt je die overal op het eiland en het vinden van een geschikte lagere of middelbare school moet geen problemen opleveren. Houdt er wel rekening mee dat er op Ibiza geen universiteit is. Daarvoor moet je naar het vaste land.  
Gezondheidszorg. Geen zorgen over de gezondheidszorg op Ibiza, die is prima geregeld voor iedereen. Ibiza telt 1 openbaar ziekenhuis in Ibiza Stad, het  Hospital Público Can Misses. Het is 7 dagen per week,  24 uur per dag open. Ook is er een prive kliniek, Policlinica del Rosario.

Verhuizen naar Ibiza. Wat moet wel en wat moet niet mee?

Verhuizen naar Ibiza is net even anders dan verhuizen in Nederland. Bedenk dat je bijna alles op Ibiza kunt krijgen, maar ook een heleboel niet. (Zeker als je gewend bent aan de Nederlandse kwaliteit en service).
Wat je niet kunt krijgen kun je natuurlijk door ons laten vervoeren. Van het kinderfietsje tot aan de grote kast van opa en oma. Alles kan op transport, inclusief de in Nederland bestelde spullen die je bij onze loods in Beverwijk kan laten afleveren. Vergeet niet dat bijna alles op het eiland van het vaste land moet komen en daar dus ook een prijskaartje aan zit. Voor bijna hetzelfde geld koop je de Nederlandse degelijkheid in Nederland en laat je het door ons, Dijkstra Transport Ibiza, naar Ibiza transporteren.
Ook je eigen auto naar Ibiza? Jazeker, dat kan, en doen wij ook! Onthoud alleen dat je met een Nederlands kenteken maximaal 6 maanden in Spanje mag rijden. Daarna moet hij terug of op Spaans kenteken worden gezet. Ook daarbij kunnen wij helpen.

Sporten op Ibiza

Ibiza, volgens velen een magisch eiland. Met een levendig nachtleven, idyllische stranden, voor avontuur of complete rust, dit eiland is voor iedereen.

Voor de avontuurlijke en sportieve mensen onder ons biedt Ibiza talloze mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen in het prachtige binnenland, ontdek de verborgen baaitjes waar je kunt snorkelen en beklim de bergen met adembenemende uitzichten. Bovendien zijn er op Ibiza genoeg mogelijkheden om te duiken, te zeilen, kajakken, paddleboarden en jetskieen. En niet te vergeten, Golf en de Spaanse volksport nr. 1 Padel.

verhuizen naar ibiza - azuurblauwe oceaan
illustratie rijschema naar Ibiza - Ibiza blauwe zee vanuit de vrachtwagen

Cultuur, winkelen en lekker eten op Ibiza

Voor de cultuur en geschiedenis zit je ook goed op Ibiza. Bezoek de oude stad van Ibiza, Dalt Vila, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je de oude stadsmuren verkennen, historische gebouwen bewonderen en genieten van panoramische uitzichten over de stad en de zee.

Winkelen en lokale markten op Ibiza. Als je van winkelen houdt, zul je niet teleurgesteld worden. Het eiland heeft een breed scala aan winkels, boetiekjes en markten waar je souvenirs, kleding en accessoires kunt vinden. Breng een bezoek aan de oudste hippie-markt Punta Arabi in Es Canar of de meer toeristische markt Las Dalias en San Carlos, ieder met zijn eigen sfeer en charme.

Uit eten op Ibiza. De keuze is zo groot, en zo divers, dat moet je gewoon uitproberen. In elk dorp of stadje is er een overdaad aan restaurantjes. Met alle denkbare keukens, maar vergeet vooral de lokale tentjes niet. De ervaring wijst uit dat je daar vaak het lekkerst eet tegen de leukste prijs.

Verhuizen naar Ibiza...en dan is het bijna zover

Hopelijk heb je een beter beeld van Ibiza gekregen en komt de droom dichterbij….Dus mocht je definitief naar Ibiza willen of misschien toch iets tijdelijker, voor transport kan je bij ons terecht. Voor alles wat je nodig hebt, inboedel, bouwmateriaal en zelfs Nederlandse boodschappen op bestelling. Wij doen het allemaal.

Misschien tot snel.

Lees wat klanten over ons zeggen

Scroll naar boven